"Check mij hier lopen, in Bologna en al, een italiaanse stad en ik ben helemaal geen Italiaan, maar ik ken hier gewoon mijn weg en ik volg hier les en ik heb een studentenkaart. Al die mensen hier denken dat ik Italiaans ben en ik ben hier nog maar een maand. Ah, dat meisje kijkt naar mij, haja want ik heb een hoed en dan zie ik er uit alsof ik iets te vertellen heb. Wie anders dan een ongelooflijk interessant persoon zou ooit op het idee komen om een hoed te kopen. Hé daar, mensen die ik ken. Ik ken hier mensen en die kom ik dan toevallig op straat tegen. En dan zeg ik 'ciao, come stai?' en dan zeggen zij 'bene' zoals dat van ons verwacht wordt. De meesten van ons weten zelfs nog niet hoe we moeten zeggen dat het slecht gaat, maar dat doet er niet toe want het gaat nooit slecht, en voor omstaanders zijn wij gewoon een groepje Italianen die een oppervlakkig gesprek voeren over dat zalige feestje gisteren, dat was nogal eens wat hé. Ja, maar gij waart zat ze. Gij toch ook? Ja enorm, volgende week weer hé? Natuurlijk!
Zeker erop letten dat ik 'ci vediamo' zeg wanneer we afscheid nemen en vervolgens verder door de stad, mijn stad. Hé daar, mijn fiets, hier gekocht, hier kapot gevonden, hier hersteld. Ik zet mijn muziek op en scheur door de straten. Kijk naar mij, ik ben Italiaans want ik rijd door 5 rode lichten en denk alleen maar aan mijzelf in het verkeer, maar stiekem ben ik wel naar spinvis aan het luisteren. Ik rijd naar de supermarkt waar mensen een hele uitleg tegen mij doen en ik doe alsof ik dat allemaal begrijp. Mmmm ketchup, voor bij de macaroni, zo mag het niet, maar ik doe het toch want dat is lekker. Mijn kamer, hier ziet niemand dat ik stiekem soms een eenzame erasmusstudent ben die thuis al veel vrienden heeft en niet altijd zin heeft om nieuwe te zoeken. Maar het is al weer acht uur, nog even wachten om eten te maken, anders doe ik het niet zoals dat hier hoort. Dan de deur uit op zoek naar nieuwe avonturen, of ik nu wil of niet, dat moet want het is de tijd van je leven en owee als enkele seconden van de tijd van je leven gespendeerd worden aan slapen of series kijken of nuchter zijn.
Maar kijk, ik ga uit en ben zat en iedereen is de max en begrijpt mij want in feite weet ik heel goed dat iedereen stilletjes in zijn hoofd hetzelfde denkt en voelt. Ik zou nog eens een ode aan de alcohol moeten schrijven, al hou ik al minder van haar dan twee weken geleden.
En mijn blog is al een tijdje niet geupdate, ik moet iets schrijven want anders geloof ik langzaam dat ik niet meer kan schrijven en dat is een probleem want dan gaat mijn zelfvertrouwen naar beneden en dan kan ik geen duizend meisjes meer binnendoen zoals ik dat al een maand aan een stuk aan het doen ben. Haha een mopje, ik ben wel grappig soms. Waarom gelooft niemand dat toch, ik leg ze het nochtans met handen en voeten uit. Misschien moeten ze wel allemaal eens nederlands leren, serieus, pas u eens aan ofzo.
Het probleem van een stream of consciousness is natuurlijk dat hij nooit echt eindigt …"
4 opmerkingen:
Ketchup bij macaroni, schande!!!
Scheve tommie, ik kom er aan!
Ma gij dikke raren! Zet keer een artikeltje over eten of leuke dinges op uw blog. Gedachtenstromen horen thuis in uwen koep jong, niet op den internet!
Maar verder: veel aaikes uit Gent, zo waar ik ben, van mij.
Pasta Bolognese originale
Ingrediënten
• 400 g half-om-halfgehakt
• 100 g bacon
• 2½ dl bouillon
• snufje peper
• 1 wortel
• 1 stengel bleekselderij
• snufje zout
• 50 g boter
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
• 1 dl witte wijn (droge)
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 100 g champignons
• 1 ui
• 300 g pasta (naar keuze)
Bereidingstijd: 35 minuten
Bereiding
1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de wortel en de selderij in stukjes en snijd de bacon in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze.
2. Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de bacon 5 minuten. Voeg de gesneden groenten toe en fruit deze even mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Meng de tomatenpuree met de wijn en de bouillon en schenk dit mengsel erbij. Voeg de champignons toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel 25 minuten pruttelen.
3. Kook intussen de pasta beetgaar en bestrooi de schotel tenslotte met peterselie.
Lekker met gegratineerde courgettes of een lekkere groene salade, aangemaakt met een dressing van olijfolie en balsamico azijn.
wie is grain?
Een reactie posten